Šľahačka v prášku, ktorá je čisto biela, chutí jemne a má krémovú konzistenciu, ktorá skvele drží tvar, takže sa hneď neroztečie. Ľahko a počas chvíľky ju vyšľaháte so studeným mliekom a potom už len ozdobíte tortu, zákusok alebo zmrzlinový pohár. Vďaka trvanlivosti je vždy po ruke aj pri nečakanej návšteve.
Vynikajúca zmes na šľahačku na báze rastlinného tuku, ktorú je dobré mať v špajze, pretože rýchlo a ľahko vypomôže aj pri nečakanej návšteve.
Výsledná šľahačka chutí jemne, je čisto biela a je v krémovej konzistencii, takže skvele drží tvar a hneď sa neroztečie.
Použitie je široké, nielen na ozdobenie zákuskov, tort alebo zmrzlinových pohárov.
Pripraviť našu Šľahačku je ľahké. Z odmeraného ½ l mlieka odlejeme asi 2/3 do varnej nádoby. Pridáme 2 lyžice cukru (cca 40g) a zahrievame do varu. Do zvyšku mlieka vsypeme obsah vrecka. Dobre rozmiešanú zmes nalejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.
Zo sypkej zmesi pripravíme cca 3 porcie (1 porcia zodpovedá cca 180 g hotového výrobku).
Zloženie: Cukor, penotvorná zložka (rastlinné tuky: palmový plne stužený, kokosový plne stužený v rôznom pomere 24 %, glukózový sirup, emulgátor: estery mono- a diglyceridov mastných kyselín s kyselinou octovou), mliečna bielkovina, modifik.
Priemerné nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota 2168 kj / 517 kcal
Tuky 24 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g
Sacharidy 73 g
- z toho cukry 46 g
Bielkoviny 2,4 g
Soľ 0 g