Višne sú vynikajúce, jemné, chrumkavé, voňavé a veľké. Celé plody bez kôstok, ktoré boli po zbere ošetrené lyofilizáciou alebo mrazom. Ovocie sušené hlbokým mrazom za veľmi nízkeho tlaku si zachováva maximum vitamínov, minerálov a ďalších nutričných látok, navyše chutí a vonia ako čerstvé plody, takže si pôžitok z malín prevoňaných letným slnkom môžete dopriať po celý rok.
Ovocie nebolo dosladzované ani nijako dochucované a možno ich konzumovať priamo namiesto rôznych chipsov, sušienok a cukríkov, ale výborné sú aj v jogurtoch, ranných cereáliách, kašiach, müsli alebo čajoch a koktailoch. Pekárky a cukrárky ocenia, že ak sa takto sušené ovocie namočí do vody alebo alkoholu, tak ich môžu následne pridávať do svojich receptov namiesto čerstvého ovocia.
Možnosti použitia...
Čo je lyofilizované ovocie?
Lyofilizácia je proces sušenia ovocia mrazom. Ovocie je najskôr prudko zmrazené a následne sušené pri nižšom tlaku, kde sa voda z ovocia mení na paru a ovocie si tak zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí. Jednoducho všetko, čo ich v čerstvom ovocí nájdete aj v lyofilizovanom.
Balené: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 1481 kJ / 351 kcal
Tuky 3,2 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 63,1 g
- z toho cukry 63,1 g
Vláknina 6,6 g
Bielkoviny 5,7 g
Soľ 0,03 g