Blahodarné účinky kombuchy sú známe predovšetkým v ázijských oblastiach, ktoré sú jej domovinou. Významný je obsah kyseliny glukurónovej, ktorá detoxikuje organizmus, kombucha obsahuje tiež množstvo vitamínov skupiny B a ďalších látok. Do Číny sa kombucha dostala ako dar cisárovi. Cez Japonsko a Filipíny môžeme sledovať cestu tohto nápoja až do Európy. Veľmi obľúbenou sa kombucha stala aj na Balkáne av Rusku
Fermentovaný nápoj. Prírodný antioxidant. Neobsahuje chemické ani konzervačné látky. Na fermentáciu je používaná symbiotická kolónia baktérií a kvasiniek.
Zloženie: voda, výluh z BIO čierneho čaju, BIO trstinový cukor, kultúry kombuchy (kvasinky a baktérie mliečneho kvasenia), prírodná aróma.
Krajina pôvodu: Česko
Nutričné hodnoty
Energetická hodnota 77kJ/19kcal
Tuky 0g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 4,60 g
z toho cukry 4,60g
Vláknina
Bielkoviny 0g
Soľ 0g