Zavolajte nám
Alebo nám napíšte na
Piri piri je ľahko pikantná, mierne ostrá koreniaca zmes, ktorá sa najčastejšie používa na pečené kura, ale má takmer univerzálne využitie. Hodí sa do všetkých druhov jedál, ktorým treba dodať ostrejšiu chuť. Uplatní sa predovšetkým pri príprave rôznych druhov pečeného, grilovaného a duseného mäsa. Výborne dokorení aj omáčky, cestoviny alebo šaláty. Obsahuje iba 5 % soli, preto je vhodná aj na prípravu grilovaných syrov.
Zmiešaním 2 polievkových lyžíc (10g) koreniacej zmesi so 6 lyžicami oleja vznikne jemná pikantná marináda, ktorá vystačí približne na 1 kilogram mäsa.
Zloženie: chilli, cibuľa, cesnak, paprika červená, čierne korenie, soľ (5 %), petržlen, medvedí cesnak, kurkuma a paprika sladká.