Fazuľa ADZUKI BIO 500g
Fazuľa ADZUKI BIO 500g
Fazuľa adzuki je jednoročná rastlina, ktorá sa pestuje vo východnej Ázii a Himalájach a produkuje malé fazuľky dlhé asi 5 mm. Najčastejšie pestované kultivary majú červené semená, ale známe sú aj biele, čierne, sivé a rôzne škvrnité varianty.
V čínskej, japonskej a kórejskej kuchyni sa fazuľa adzuki takmer vždy používa sladená. Pasta z fazule varenej v sladkej vode je veľmi častou zložkou všetkých týchto kuchýň.
Červená fazuľová pasta je súčasťou mnohých čínskych jedál, ako sú tangyuan, zongzi, mesačné koláčiky a pao-tzu. Používa sa aj ako náplň do japonských sladkostí, ako sú anmicu, taiyaki a daifuku. Tenší variant, tzv. polievka z červenej fazule, ktorá sa okrem cukru ochucuje aj lotosovými semienkami a pomarančovou kôrou. Adzuki sa často konzumujú aj naklíčené a pripravujú sa z nich horúce čaje.
Krajina pôvodu: Čína
Balené v: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 1250 kJ / 299 kcal
Tuky 1,9 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,8 g
Sacharidy 40,6 g
- z toho cukry 0,7 g
Vláknina 18,6 g
Bielkoviny 20,6 g
Soľ 0,1 g
Sodík 40,0 mg
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek