Cestoviny zo strukovinovej múky vynikajú vysokým obsahom bielkovín. Vhodné najmä ako príloha či do šalátov. Použite ako originálnu prílohu.
Zloženie: Múka z červenej šošovky.
Návod na prípravu: Cestoviny varíme v osolenej vode s kvapkou oleja (100 g cestovín/ 1l vody) za občasného miešania 4 min. a 3 min. necháme dôjsť. Po dosiahnutí požadovanej mäkkosti ihneď scedíme, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olejom.
Upozornenie: Odporúčaná porcia strukovinových cestovín je 60 g (hmotnosť suchých cestovín pred varením), pre deti 30 g. Doplňte zeleninou, môžete tiež kombinovať s klasickými obilnými cestovinami.
Výživové údaje v 100g:
Energetická hodnota 1477kJ/ 353 kcal
Tuky 1,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4g
Sacharidy 48,9 g
z toho cukry 1,4 g
Bielkoviny 22,3 g
Vláknina 15,8 g
Soľ 0,08 g