Zavolajte nám
Alebo nám napíšte na
Proso vzniká odstránením šupky zo zrna. Sú bohatým zdrojom najmä sacharidov, ale aj bielkovín a tukov. Obsahujú viac tuku ako iné obilniny (okrem ovsa). Veľkú časť z nich tvoria nenasýtené mastné kyseliny. Vajcia sú bohaté na horčík, železo a kyselinu kremičitú. Vitamíny B1, B2 a PP sú najrozšírenejšie vitamíny. Obsahujú aj vápnik a horčík.
Zloženie: pohánka
Návod na prípravu: Prepláchnuté ovsené vločky varte v dvojnásobnom množstve vody približne 15 minút.
Používajú slané:
a sladké
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 1474 kJ / 348 kcal
Tuky 1,4 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 71,0 g
- z toho cukry 0,7 g
Bielkoviny 13,0 g
Soľ 0,02 g