Jedlá sóda 250g
Jedlá sóda 250g
Táto jemne mletá jedlá sóda je vhodná na potravinárske účely a pri jej výrobe neboli použité žiadne zlúčeniny hliníka. Používame ho na kysnutie niektorých druhov cesta. V kyslom prostredí sa rozkladá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a preto sóda bikarbóna skvasí cesto len vtedy, keď je v ňom prítomná kyslá zložka. Ako kyslá zložka pôsobí napr. med, kyslé mliečne výrobky, čokoláda. Napríklad medové perníky možno posypať jedlou sódou a výsledok je uspokojivejší ako pri použití prášku do pečiva. Dávkovanie sódy bikarbóny je oveľa nižšie ako dávkovanie prášku do pečiva, ktoré sa v receptoch často uvádza na špičke noža. Pri trených cestách môžete počítať s približne 1 čajovou lyžičkou sódy bikarbóny na 500 g sypkých surovín.
Zloženie: jedlá sóda alebo hydrogenuhličitan sodný Hmotnosť
: 250 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Použitie: Jedlá sóda sa používa na kysnutie cesta, ústnu hygienu, pri prekyslení žalúdka, v alternatívnej medicíne na počiatočné odkyslenie organizmu a v kombinácii s javorovým sirupom.
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek