sk-SK
Slovak
cart
Košík
menu

SHOYU SAN OMÁČKA 220ml BIO NATURAL

Kód: 05-8594010319679
Skladom
Termín a spôsob doručenia
hoyu je tradičná sójová omáčka vyrobená zo sójových bôbov, pšenice a fermentačného činidla. Má výraznú vôňu a mierne sladkú chuťprečítajte si viac
Vyberte si zvýhodnené balenie
Množstevné zľavy
3.22 EUR
2.68 EUR bez DPH
ks
envelope
Váš dotaz
bell
Sledovat
Parametre
Výrobca:
Kód:
05-8594010319679
EAN:
8594010319679
Popis SHOYU SAN OMÁČKA 220ml BIO NATURAL

Zloženie
Pitná voda, bio sója, morská soľ, bio pšenica

Podrobný opis produktu

Shoyu pochádza z Číny a je známy už 2800 rokov. Postupne sa rozšírila po celej juhovýchodnej Ázii a dnes je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. Nemá však nič spoločné s obyčajnou lacnou sójovou omáčkou. Shoyu neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Okrem štyroch základných chutí (sladká, horká, slaná, kyslá) existuje aj piata chuť - umami. Opisuje sa ako "lahodná", "chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata príchuť sa nachádza aj vo fermentovaných výrobkoch - vrátane sójovej omáčky shoyu.

Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné, pričom tamari si pri varení lepšie zachováva svoju chuť a vôňu. Shoyu sa naopak odporúča na záverečné dochutenie hotového pokrmu. Nie je to však železné pravidlo.

Vyrába sa rôznymi spôsobmi - tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe klasickej miso pasty

  • tamari je vyrobené z prirodzene bezlepkových surovín
  • tamari je tmavšie, hustejšie a má bohatšiu a výraznejšiu chuť

Výroba šóju:
Na výrobu sójovej omáčky šóju potrebujete sójové bôby, pšenicu, fermentačné činidlo kodži (Aspergillus oryzae) a soľ.

Sójové bôby sa najprv uvaria a potom zmiešajú s praženou a nahrubo pomletou pšenicou. Do tejto zmesi sa pridá fermentačné činidlo koji. Jeho úlohou je spustiť proces fermentácie.
Zmes sa na tri dni umiestni do špeciálnej inkubačnej miestnosti nazývanej Muro, kde sa ľahšie udržiava teplota a vlhkosť potrebná na správne začatie fermentácie.
Zmes sa potom zmieša s morskou soľou a vodou a uloží do veľkých cédrových nádob.
Šóju zreje v kadiach 18-24 mesiacov a zmes sa pravidelne mieša.
Keď je zmes zrelá, vylisuje sa a potom sa prefiltruje.
Nakoniec sa omáčka hodinu zahrieva na 80 °C. Táto pasterizácia je súčasťou tradičného výrobného procesu. starostlivo sa dbá na to, aby sa nezničili cenné enzýmy.

Zložky Voda, SÓJOVÉ bôby (26,1 %), PŠENICA (15,8 %), morská soľ (14,1 %), alkohol (0,8 %), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).

Alergény

Lepok, sója

Úložisko

Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným žiarením.

Krajina pôvodu: Japonsko

Obsah balenia: 475 ml

 

Výživové údaje na 100 ml

  • Energetická hodnota 250 kJ / 70 kcal
  • Tuk: 0 g
  • z toho nasýtené látky: 0,0 g
  • Sacharidy: 6 g
  • z toho cukry: 3,0 g
  • Bielkoviny: 9 g
  • Soľ: 5,3 g
Naposledy navštívené produkty
phone
Zavolajte nám
chat
Alebo nám napíšte na
Prihlásenie
Nemáte ešte účet?Zaregistrujte sa.
Sledovanie produktu
Zadajte podmienky a e-mail, na ktorý chcete poslať správu, keď sú tieto podmienky splnené
EUR