Kokosová múka dodáva pocit sýtosti vďaka vysokému obsahu vlákniny. Múka neobsahuje lepok, je hypoalergénna a má nízky obsah sacharidov.
Kokosová múka sa vyrába z kokosovej dužiny, ktorá vzniká pri výrobe kokosového mlieka. Vzniknutá buničina sa odmastí, zbaví tekutín a následne vysuší.Táto múka si zachováva kokosovú príchuť, vyzerá ako pšeničná múka so sladkou chuťou. kokosová múka má podobnú konzistenciu ako bežná múka. Vďaka vysokému obsahu vlákniny dodáva pocit sýtosti. Múka neobsahuje lepok, je hypoalergénna a má nízky obsah sacharidov, takže je vhodná pri redukčnej diéte.
Kokosovú múku možno v niektorých receptoch nahradiť klasickou pšeničnou múkou - v muffinoch, koláčoch a palacinkách. Niekedy je vhodné kombinovať ju s inými múkami - napr. hroznových jadierok, gaštanov, ľanu, sezamu alebo maku. Ak chcete použiť iba kokosovú múku, pridajte o jedno vajce viac,ako je uvedené v pôvodnom recepte, vďaka tomu sa cesto nebude tak drobiť.
Hoci kokosová múka nie je nijako sladená, vďaka sladkej chuti kokosu je potrebné použiť menej sladidla ako pri bežnej múke. Okrem pečenia sa dá použiť aj na zahustenie polievok a omáčok. Pridaním do vody vznikne nápoj bohatý na bielkoviny a vlákninu.
Zatiaľ čo mnohé bezlepkové múky sú takmer bez chuti, kokosová múka dodáva jedlám zaujímavú chuť. Cesto z kokosovej múky bude celkovo ľahšie ako z mandľovej múky.
Vďaka vysokému obsahu bielkovín je veľmi vhodný pre vegetariánov a vegánov.Kokosová múka je prirodzene bezlepková, vhodná pre bezlepkovú diétu.
Krajina pôvodu: Indonézia
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 1360 kJ / 328 kcal
Tuky 13,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 12,8 g
Sacharidy 22,6 g
- z toho cukry 19,5 g
Vláknina 35,2 g
Bielkoviny 19,2 g
Soľ 0,08 g