Kokosový cukor BIO 1000 g
Kokosový cukor BIO 1000 g
Kokosový cukor sa získava v Indonézii ručným zberom nektáru z kvetov kokosových paliem a jeho následným sušením na kryštáliky cukru. Má veľmi nízky glykemický index 35 a prirodzený obsah esenciálnych aminokyselín a minerálov.
Je nerafinovaný.Má karamelovú chuť a sladkosť blízku bielemu repnému alebo trstinovému cukru. Pozostáva zo 70 až 79 % sacharózy, 3 až 9 % glukózy, 3 až 9 % fruktózy, vitamínov (B1, B2, B3, B6), minerálov (draslík, horčík, zinok, železo, fosfor) a aminokyselín. Je veľmi vhodný pri redukčných diétach. Vyrába sa odparovaním vody z nektáru získaného z kvetov kokosovej palmy (kokosového orecha). Je to tradičné sladidlo, ktoré sa v južnej a juhovýchodnej Ázii používa už tisícročia a vyrába sa najmä na Filipínach a v Indonézii.
Zloženie: 100% organický kokosový cukor - nerafinovaný.
Odporúčané použitie: Vhodné do kávy, čaju, müsli, koktailov alebo kaše. Vďaka svojej mierne karamelovej chuti je obľúbenou prísadou do dezertov alebo na pečenie.
Krajina pôvodu: Indonézia
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 1640 kJ / 385 kcal
Tuky <0,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g
Sacharidy 92,4 g
- z toho cukry 82,0 g
Bielkoviny 1,9 g
Vláknina <1,7 g
Soľ 0,43 g
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek