Kombucha násada - Stevikom 150g

Popis produktu Priaznivé účinky kombuchy sú známe najmä v ázijských oblastiach, ktoré sú jej domovom. Obsah kyseliny glukurónovej je významný, pretože detoxikuje organizmus, a kombucha obsahuje aj množstvo vitamínov skupiny B a ďalších látok. Kombucha sa dostala do Číny ako dar cisárovi. Cez Japonsko a Filipíny môž... viac
4.74 EUR bez DPH
Objednáno
5.45 EUR
ks
Vyberte si zvýhodnené balenie
Množstevné zľavy
Československý eshop
České objednávky ->> zdravycukr.cz | Slovenské objednávky ->> zdravycukor.sk
Doprava zadarmo
Objednaj nad 75 EUR dopravu máš zadarmo
Hand Made
Naše výrobky VITA sú ručne balené s láskou
Doručenie bez zbytočného zdržovania
Odosielame bežne druhý alebo nasledujúci deň
Popis a parametre
Diskusia

Kombucha násada - Stevikom 150g

Popis produktu
  • Priaznivé účinky kombuchy sú známe najmä v ázijských oblastiach, ktoré sú jej domovom. Obsah kyseliny glukurónovej je významný, pretože detoxikuje organizmus, a kombucha obsahuje aj množstvo vitamínov skupiny B a ďalších látok. Kombucha sa dostala do Číny ako dar cisárovi. Cez Japonsko a Filipíny môžeme sledovať cestu tohto nápoja do Európy. Kombucha sa stala veľmi populárnou aj na Balkáne a v Rusku

Zložky

  • kombucha huba v živom kombuchovom náleve na domácu prípravu kombuchy

Alergény

  • nie je známe

Návod na použitie

  • Na prípravu 1 litra čaju použite 1 až 2 vrchovaté polievkové lyžice sypaného čaju alebo 4 vrecúška. Môžeme použiť aj zmes čierneho a zeleného čaju.
  • Odvar oslaďte 4 až 6 lyžicami cukru alebo 2 lyžicami medu. Na zníženie obsahu cukru sa môžu použiť aj listy stévie. sladká tráva, prírodné nekalorické sladidlo na rastlinnej báze. Ak sa použije menej cukru, kvasenie bude trvať dlhšie, najmenej 9 dní.
  • Do vypareného pohára nalejte čajový výluh, rozpustite cukor alebo med, v prípade potreby oslaďte lístkami stévie a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu (23 až 25 °C). Pri nižších teplotách by huba rástla slabo.
  • Pridajte zakúpenú kombuchovú kultúru, uzavrite hrdlo fľaše utierkou a zaviažte. Huba umiestnená na hladine niekedy klesne na dno, inokedy zostane plávať. V každom prípade sa počas kvasenia na vrchole vytvorí nová huba. Niekedy nová huba rastie samostatne, inokedy rastie spolu so staršou hubou.
  • Plnú fľašu umiestnite na tmavé miesto a nechajte kvasiť týždeň až 10 dní. Po uplynutí tejto doby nápoj precedíme do špeciálnych fliaš a kal, ktorý zostane na dne pohára, použijeme ako násadu pre ďalšiu várku kombuchového nápoja.

Úložisko

  • Nevystavujte teplotám nad 30 °C. Pri dlhšom skladovaní umožnite prístup vzduchu a doplňte osladený čaj.

Získané z

  • Česká republika

Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek

Kombucha násada - Stevikom 150g

Email, na ktorý Vám príde odpoveď
Zadajte kontaktný telefón
Vaše prianie, aspoň 3 znakov
Sledovanie produktu
Zadajte podmienky a e-mail, na ktorý chcete poslať správu, keď sú tieto podmienky splnené
EUR
Naposledy navštívené
Čeština
cz
Slovak
sk