Spolu s palmou a kokosovým orechom sú brazílske orechy rastlinou s najväčším obsahom nasýtených mastných kyselín. Para orechy sú bohaté na bielkoviny (približne 14 %), vitamín E a minerálne látky (fosfor, horčík a železo). Ich najdôležitejšou diétnou vlastnosťou je vysoký obsah vitamínu B1.
Para orechy sa najčastejšie konzumujú surové. Musia sa dobre rozhrýzť ako všetky ostatné olejnaté orechy. Môžu sa tiež piecť, zvyčajne v rúre 5 až 10 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu a príjemnú chuť.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 2743 kJ / 656 kcal
Tuky 66,4 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 15,1 g
Sacharidy 12,3 g
- z toho cukry 2,3 g
Vláknina 7,5 g
Bielkoviny 14,3 g
Soľ 0,0 g
Krajina pôvodu: Bolívia