Upozornenie: Chladené produkty je možné dodať iba pri osobnom odbere, nie je možné poslať prepravnou službou.
Prírodná kvasená zelenina - pickles. Jemná chuť, výborná príloha ku každému jedlu. Stačí veľká lyžica denne týchto prírodných probiotík a nemusíte brať ďalšie probiotické doplnky. Výborné pre lowcarb, paleo, vegán diéty, alebo len pre tých čo chcú jesť zdravo. Bez pridanej vody, octu alebo cukru!
Obsahuje - kapusta, mrkva, uhorka, paprika, cibuľa, jablkový ocot, xylitol, panenský slnečnicový olej, morská soľ
Vyrobené: Česká republika
Kvasená zelenina (pickles) je vyrobená metódou mliečneho kvasenia bez pridania vody, cukru alebo konzervantov, len za pomoci soli. Zeleninu kvasíme v keramických nádobách ako za čias našich babičiek :) . Takto vykvasená zelenina je bohatá na vitamíny, minerály, enzýmy a je plná prírodných probiotík.
UPOZORNENIE - táto zelenina nie je pasterizovaná, ani nijak ďalej tepelne upravená, preto musí byť skladovaná v chladničke a je jedno či je otvorená alebo nie. Zelenina stále pomaly kvasí a pracuje - to je dôkaz že je stále živá a plná probiotických kultúr.
Vážení zákazníci, zakúpili ste si kvasený výrobok, ktorý nie je tepelne upravený a je bez konzervantov, preto Vám tu odpovieme na najčastejšie otázky:
Keď zeleninu otvorím musí byť v chladničke? Je jedno či zeleninu otvoríte alebo nie, zelenina nie je tepelne upravená a stále kvasí, preto musí byť v chlade. V chladničke sa proces kvasenia výrazne zníži a vydrží tak dlhšie.
Aká je trvanlivosť? Trvanlivosť je udaná na etikete. To ale neznamená, že sa po tejto dobe nedá naša zelenina konzumovať. Len bude viac nakvasená a mäkká. Kvasená zelenina sa nemôže vďaka priateľským baktériám pokaziť, ale je tiež nutné ju naberať čistým príborom aby nechytila pleseň zo zvyškov iného jedla.
Veľa to kvasí, po otvorení smrdí, buble, vrecko je nafúknuté, viečko z pohára "vystrelilo" a pod. - Aký iný dôkaz chcete že naše výrobky sú kvalitné a živé ako to že sa ako živé správajú :) To že skvasenú zeleninu naložíme do pohárov alebo sáčkov neznamená že prestane úplne kvasiť. Zelenina stále pracuje aj v chlade, len pomalšie. Pokiaľ je zelenina viac vodnatá (čo my neovplyvníme, pretože vodu do zeleniny nepridávame) môže kvasiť viac a to potom spôsobuje nafukovanie sáčkov alebo natlakovanie pohárov - preto odporúčame po obdržaní zeleniny viečka povoliť a než ju uložíte do chladničky znovu poriadne utiahnuť. Pokiaľ bude nafúknuté vrecko a vy zeleninu nechcete zbytočne otvárať stačí vrecko prepichnúť ihlou medzi zvarom a suchým zipsom. Vzduch sa vypustí, suchý zips znova uzavrite a dáte do chladničky. Upozorňujeme, že tieto veci neovplyvňujú kvalitu našich výrobkov a nie je dôvod ich reklamovať.