Ryža jazmínová PREMIUM 5000g
Ryža jazmínová PREMIUM 5000g
Jasmínová ryža je jedným z najznámejších druhov ryže. Je to jeden z druhov ryže siatej (latinsky Oryza sativaI). Je to dlhozrnná ryža, ktorá má jemnú arómu pripomínajúcu orechy alebo popcorn. Túto vôňu spôsobuje chemická látka 2AP (2-acetyl-1-pyrrolín), ktorá patrí medzi ketóny.
Pri bežnom balení a skladovaní sa však vôňa stratí v priebehu niekoľkých mesiacov. Uvarená jazmínová ryža je mäkká, mierne lepkavá a sladká. Má glykemický index približne 68-70, zatiaľ čo ryža basmati má len 59. Jasmínová ryža sa bežne podáva vo forme hnedej ryže.
Ryžové pole v severovýchodnom Thajsku, kde sa pestuje jazmínová ryža.Pestuje sa najmä v juhovýchodnej Ázii (najmä v Thajsku, ale aj v Kambodži, Laose a Vietname). Používa sa aj v západnej Afrike. Známym pokrmom, ktorý sa z nej niekedy pripravuje, je ryža jollof, ryžová zmes z Ghany a Nigérie rozšírená po celej západnej Afrike.
Použitie: Ryžu niekoľkokrát prepláchnite a pridajte ju do dostatočného množstva osolenej vriacej vody. Varte pod pokrievkou na miernom ohni približne 15 - 18 minút, kým ryža nezmäkne. Zvyšok vody zlejeme a podávame.
Krajina pôvodu: Vietnam 2018
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 1545 kJ / 369 kcal
Tuky 0,6 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 78,4 g
- z toho cukry 0,0 g
Bielkoviny 7,0 g
Soľ 0,0 g
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek