Škoricový cukor je obzvlášť užitočný pri pečení: často sa používa v kombinácii s jablkami v jablkových dezertoch, ako je napríklad štrúdľa. Tu s jablkami tvoria úžasnú chuťovú dvojicu, ktorú budete chcieť vyskúšať!
Čo je to však škorica a na čo je dobrá? Škorica je korenie, ktoré je kôrou stromu. Tento strom pochádza z Ázie a prvé zmienky o ňom pochádzajú z Číny z obdobia 4000 rokov pred naším letopočtom. n. l.a potom sa škorica dostala do Grécka. Už Aristoteles poznal škoricu a myslel si, že pochádza z ďalekých krajín, kde ju roznášali obrovskí vtáci. Pravdu o tomto korení objavil až Alexander Macedónsky (Aristotelov žiak) na výprave do Indie. Do Českej republiky sa škorica dostala v 15. storočí. storočia.
Škorica má priaznivé účinky na naše zdravie (pri pravidelnej konzumácii): podporuje trávenie, pomáha ženám pri silnej menštruácii, podporuje chuť do jedla, pomáha znižovať hladinu cholesterolu a v zime nás spoľahlivo zahreje a môže nás do istej miery ochrániť pred sezónnym prechladnutím a chrípkou.
Zloženie: 87 % cukru, 13 % škorice
Balenie: 100 g
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto
Výživové hodnoty na 100 g výrobku | |
ENERGIA [kJ / kcal] | 1624,54/388,34 |
TUKY [g] | 0,42 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,12 |
CUKROVICE [g] | 94,11 |
z toho CUKRY [g] | 91,94 |
Vlákno [g] | 3,17 |
PROTEÍN [g] | 0,51 |
ZDROJ [g] | 0,01 |
Výživové hodnoty prírodných produktov sa môžu líšiť.
vyrobené v Českej republike