Vanilkový cukor sa dá ľahko pripraviť - zmiešajte čistý cukor a pridajte mletú vanilku. To je rozdiel medzi vanilkovým a vanilínovým cukrom: vanilínový cukor sa vyrába ako náhrada vanilkového cukru. Je lacnejší, ale nechutí tak skvele a v súčasnosti sa vyrába z odpadovej buničiny. Vanilka je však nenahraditeľná a to isté platí aj o jej jedinečnej chuti a vôni. Vedeli ste, že vanilka je vlastne fermentovaná kapsula istého druhu orchidey? Pôvodne pochádzali z Mexika, v súčasnosti sú ich najväčšími producentmi Madagaskar a Indonézia, pričom Mexiko je na treťom mieste. Vanilka má relaxačné účinky, a preto sa často používa v aromaterapii. Vanilkový cukor bude mať podobný účinok aj na vaše jedlo - keď ucítite neodolateľnú vôňu pravej vanilky, vaše zmysly budú v nebi!
Zloženie: 97% cukru BIO, 3% vanilky BIO
Balenie: 100 g
Upozornenie : Vo vanilkovom cukre môžu byť malé kúsky vanilky.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku | |
ENERGIA [kJ / kcal] | 1657,30/396,21 |
TUKY [g] | 0,30 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,02 |
CUKROVICE [g] | 97,60 |
z toho CUKRY [g] | 94,95 |
Vlákno [g] | 1,35 |
PROTEÍN [g] | 0,17 |
ZDROJ [g] | 0,01 |
Výživové hodnoty prírodných produktov sa môžu líšiť.
vyrobené v Českej republike