Naše struky Bourbon sú tou najlepšou vanilkou, akú si môžete kúpiť. Veľkosť strukov je kalibrovaná na 18-20 cm. (Bežne predávané struky sú veľké približne 12-15 cm)
Rastlina, ktorá produkuje vanilku, pochádza z čeľade orchideovitých a je to bylinná liána, ktorá je vytrvalou popínavou rastlinou žijúcou v tropických oblastiach s teplotami od 21 do 30 stupňov.Vanilkové zrnká sa zbierajú ešte zelené a musia sa dozrieť, aby sa rozvinula ich charakteristická vanilková chuť a vôňa.
Ručne zbierané struky pravej vanilky sa vyznačujú intenzívnou a dlhotrvajúcou vôňou a chuťou. Spoznáte ich podľa tenkých strukov a tmavohnedej až čiernej farby. Struky obsahujú malé dužinaté zrnká, ktoré sú vynikajúce na pečenie, varenie, ochucovanie krémov alebo zmrzliny. Jeden vanilkový struk je približne rovnako intenzívny ako jedna polievková lyžica vanilkového extraktu, pasty alebo prášku.
Spôsob liečby
Zloženie : 100%sušené ručne zbierané plody vanilky, priemerná dĺžka struku: 18 - 20 cm | priemerná hmotnosť cca 3 - 5 g (najväčšie na trhu)
Spôsob použitia: prísada do dezertov, jogurtov, pudingov, sladkého pečiva alebo krémov.
Skladovanie: skladujte mimo dosahu detí pri izbovej teplote bez priameho slnečného žiarenia.
Krajina pôvodu: Madagaskar
Baleno: Česká republika
Priemerné výživové hodnoty na 100 g | 277kj / 138kcal |
Tuky | 6,2 g |
- z ktorých sa nasýti | 1,0 g |
Sacharidy | 7,9 g |
- z toho cukry | 7,2 g |
Vlákno | 7,0 g |
Proteín | 45,9 g |
Soľ | 0,05 mg |