Často sa používa v kombinácii s jablkami do jablčných múčnikov, ako je napríklad závin. Tu s jabĺčkami vytvoria úžasnú dvojicu chutí, ktorú budete chcieť skúsiť!
Ale čo je vlastne škorica a na čo je dobrá? Škorica je korením, ktoré je kôrou stromu. Tento strom pochádza z Ázie a prvé zmienky o ňom sú z Číny z obdobia 4000 rokov pred n. l., následne sa škorica dostala do Grécka. Dokonca Aristoteles poznal škoricu a domnieval sa, že pochádza z ďalekých krajín, odkiaľ ju donášajú obrovské vtáky. Až Alexander Macedónsky (žiak Aristotelov) pri ťažení do Indie spoznal pravdu o tomto korení. K nám do Česka sa škorica dostala až v 15. storočí.
Škorica má blahodárne účinky na naše zdravie (pri pravidelnej konzumácii): napomáha tráveniu, pomáha ženám pri silnej menštruácii, podporuje chuť do jedla, pomáha znižovať cholesterol av zimne nás spoľahlivo zahreje a dokáže nás do istej miery ochrániť pred sezónnym prechladnutím a chrípkou.
Zloženie: 87% cukor, 13% škorice
Vyrobené: Česká republika
Nutričné hodnoty na 100 g výrobku
ENERGIA 1624,54kJ / 388,34 kcal
Tuky 0,42 g
z toho nasýtené masť.kyseliny 0,12 g
Sacharidy 94,11 g
z toho cukry 91,94 g
Vláknina 3,17 g
Bielkoviny 0,51 g
Soľ 0,01 g