Mrazom sušené jahody | mrazom sušené jahody 500g | Veľké balenie
Mrazom sušené jahody | mrazom sušené jahody 500g | Veľké balenie
Jahody, ktoré si zachovávajú farbu, tvar a chuť čerstvých jahôd. Na sušenie mrazom sa vyberá len zrelé čerstvé ovocie bez pridania stabilizátorov alebo ochucovadiel.
vedeli ste to?
- Podľa archeológov sa jahody konzumovali už v dobe kamennej.
- Prvé jahody pestovali najmä mnísi v stredoveku.
- Za jahody, ako ich poznáme dnes, vďačíme záhradníkovi z dvora Ľudovíta XV - Antoniovi Duchesnovi, ktorý skrížil odrody jahôd.
- Jahody sa v Čechách začali pestovať v 19. storočí. storočia v regióne Neveklov.
Možné použitia...
- obilné zmesi v kombinácii s mliekom alebo jogurtom
- ochutenie vody
- pečenie
- kysnuté cestá, piškótové cestá, cestá
- varenie
- sladké jedlá ( pudingy )
- alkoholické a nealkoholické nápoje (šampanské, koktaily...)
Čo je lyofilizované ovocie?
Lyofilizácia je proces sušenia ovocia zmrazením. Ovocie sa najprv bleskovo zmrazí a potom sa suší pri nižšom tlaku, pri ktorom sa voda v ovocí zmení na paru a ovocie si zachová svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým výživovú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov, ktoré obsahuje čerstvé ovocie. Jednoducho všetko, čo je v čerstvom ovocí, nájdete aj v lyofilizovanom ovocí.
Krajina pôvodu: Španielsko
Lyofilizované: Česká republika
Balené: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 1609 kJ / 385 kcal
Tuky 0,4 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 89,3 g
- z toho cukry 77,0 g
Bielkoviny 5,7 g
Vláknina 13 g
Soľ 0,0 g
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek