Bulgur 500g
Bulgur 500g
Zloženie: hrubý bulgur
Bulgur je názov pre predvarenú celozrnnú pšenicu, ktorá sa používa ako súčasť jedál. Vyrába sa praním pšenice, sušením, mletím na menšie kúsky a preosievaním na rôzne hrubé frakcie podľa veľkosti úlomkov.
Bulgur je už vopred uvarený (na rozdiel od jednoducho rozdrvenej pšenice, známej ako šrot), čo uľahčuje jeho použitie v kuchyni. Často ho stačí nechať napučať vo vode a zmiešať s ostatnými zložkami bez následnej tepelnej úpravy.
Bulgur je ľahko stráviteľný a má priaznivé nutričné zloženie, pretože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Napríklad bulgur má v porovnaní s bielou ryžou viac vlákniny a bielkovín, nižší glykemický index (48) a vyšší obsah väčšiny vitamínov a minerálov. Keďže bulgur sa vyrába z pšenice, obsahuje lepok, a preto nie je vhodnou potravinou pre ľudí s celiakiou a poruchami príjmu lepku.
Použitie: Nalejte do horúcej vody v pomere 1:3 a varte približne 10-12 minút. Podávajte.
Krajina pôvodu: Ukrajina 2019
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 1452 kJ / 343 kcal
Tuky 1,0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 67,0 g
- z toho cukry 1,7 g
Bielkoviny 12,0 g
Soľ 0,04 g
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek