Karobový prášok BIO 500g min.trv.30.4.2023
Karobový prášok BIO 500g min.trv.30.4.2023
Karob, známy aj ako karobový chlieb, sa vyrába mletím karobových strukov. Obsah bielkovín v rohovníku sa pohybuje okolo 5 % a je bohatý na vápnik, draslík, horčík, sodík, fosfor, železo, vitamíny A, B a D. Ďalšou výhodou je zanedbateľné množstvo tuku a absencia kofeínu, preto sa karob používa ako náhrada kakaa v mnohých receptoch. Keďže je bohatý na prírodné cukry, nie je potrebné ním sladiť pokrmy.
Plody rohovníka sa používajú pod názvom KAROB v potravinárskom priemysle a v Stredomorí. Majú sladkú chuť, neobsahujú kofeín ani iné psychoaktívne látky a často sa používajú ako hypoalergénna náhrada múky v bezlepkovej diéte a dojčenskej výžive. Slúži aj ako náhrada kakaa v koláčoch a zmrzline.
Prášok z rohovníka sa tradične používa ako liek na zlepšenie trávenia, na odstránenie žalúdočných problémov a pri hnačke. V súčasnosti sa svätojánsky chlieb čoraz častejšie používa pri výrobe bezlepkových potravín.
Krajina pôvodu: Taliansko
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 1255 kJ / 300 kcal
Tuky 0,65 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,09 g
Sacharidy 49,1 g
- z toho cukry 40,5 g
Vláknina 39,8 g
Bielkoviny 4,6 g
Soľ 0,09 g
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek