Blahodarné účinky kombuchy sú známe predovšetkým v ázijských oblastiach, ktoré sú jej domovinou. Významný je obsah kyseliny glukurónovej, ktorá detoxikuje organizmus, kombucha obsahuje tiež množstvo vitamínov skupiny B a ďalších látok. Do Číny sa kombucha dostala ako dar cisárovi. Cez Japonsko a Filipíny môžeme sledovať cestu tohto nápoja až do Európy. Veľmi obľúbenou sa kombucha stala aj na Balkáne av Rusku
Fermentovaný nápoj. Prírodný antioxidant. Neobsahuje chemické ani konzervačné látky. Na fermentáciu je používaná symbiotická kolónia baktérií a kvasiniek.
Zloženie: voda, odvar kvet nechtíka (Calendula officinalis) 30%, zeleného čaju 70%, cukor, kultúra kombuchy. Neobsahuje chemické a konzervačné látky.
Krajina pôvodu: Česko
Nutričné hodnoty
Energetická hodnota 76,8 Kj-18,4 kcal na 100ml
Tuky 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
Sacharidy 4,6 g
z toho cukry
Vláknina
Bielkoviny 0 g
Soľ