Mandle natural sú lahodnou nepraženou a nesolenou pochúťkou plnou vitamínov a minerálov, vhodnou na priamu konzumáciu, pečenie a varenie.
Mandľa je názov pre jadro kôstky plodu mandľovníka obyčajného (Amygdalus communis), ktorý rastie najmä v subtropoch.
Živiny:
vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotín, kyselina listová, vápnik, meď, jód, železo, mangán, horčík, fosfor, draslík, selén, zinok, vláknina, bielkoviny, komplexné sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasýtené mastné kyseliny, lecitín.
Mandle sa rozdeľujú do nasledujúcich kategórií podľa počtu mandlí, ktoré vážia 1 uncu ( 1 unca = 28,3495 gramu)
Prospešné účinky:
pôsobí protirakovinovo, protizápalovo, antioxidačne, detoxikačne, prospieva srdcu, pokožke, mozgovej činnosti a imunite, udržuje hladinu cukru v krvi.
Krajina pôvodu: USA
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 2642 kJ / 631 kcal
Tuky 52,0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 4,0 g
Sacharidy 19,2 g
- z toho cukry 4,8 g
Vláknina 10,0 g
Bielkoviny 18,3 g
Soľ 0,025 g