Pekanové orechy 200g
Pekanové orechy 200g
Pekanové orechy sú podobné vlašským orechom, sú podlhovasté, mäkšie a sladšie. Môžu sa jesť samostatne, pridávať do müsli a iných zmesí, sladkého a slaného pečiva.
Ak denne zjeme jednu hrsť pekanových orechov, dostaneme do tela viac ako 19 vitamínov a minerálov, ako napríklad vitamín A, vápnik, horčík, fosfor, zinok a niekoľko vitamínov . Pekanové orechy prirodzene neobsahujú cholesterol a sodík.
Orechovník (Carya illinoinensis) je druh pekanovníka, ktorého ďalší názov, pekan, pochádza z algonkinského slova, ktoré znamená "orech, ktorý potrebuje kameň na rozlúsknutie". Pekan je mohutný strom pochádzajúci z centrálnej časti južnej časti Severnej Ameriky.
Plodom je kôstkovica s jednou kôstkou uzavretou v šupke. Šupka je hrubá 3 - 4 mm, najprv je zelená a počas dozrievania sa mení na hnedú a je rozdelená na niekoľko častí, ktoré sa na jeseň otvárajú a uvoľňujú kôstku so semenom vo vnútri.
Krajina pôvodu: USA
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 2893 kJ / 691 kcal
Tuky 72,0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 6,2 g
Sacharidy 13,9 g
- z toho cukry 4,0 g
Bielkoviny 9,2 g
Soľ 0,0 g
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek