Pistácie pražené solené 500g JUMBO JEMNE SLANÉ
Pistácie pražené solené 500g JUMBO JEMNE SLANÉ
Pistácie obsahujú v priemere 55 % olejov, 20 % bielkovín a 15 % cukrov, čo z nich robí mimoriadne hodnotnú potravinu.
Obsahujú tiež draslík, horčík a vápnik.Obsahujú aj vitamíny A, B, E, železo, meď, selén a zinok, ďalšie silné antioxidanty, ktoré chránia pred rakovinou.
Použitie pistácií je všestranné, jadrá sa konzumujú čerstvé, pražené, solené alebo inak ochutené. Čerstvé pistácie sa používajú na výrobu zmrzliny, dezertov typu baklava, čo je stredomorský recept z lístkového cesta a veľmi sladkej pistáciovej alebo mandľovej náplne.
Čím je ovocie zelenšie, tým je kvalitnejšie. Jadro je stále pokryté červenou šupkou, ktorá sa ľahko lúpe a má charakteristickú sladkú chuť. Aj samotné jadro má sladkú chuť a charakteristickú vôňu.
U nás sú najznámejšie pražené solené pistácie, ktoré lúpeme z béžových popraskaných škrupín. Niekedy sú tieto škrupiny umelo zafarbené na červeno, aby sa zamaskovali škvrny po ručnom zbere. Plody pistácií sú zelené, ale niekedy aj čierne, ak boli pred pražením naložené v soli a citróne. Niekedy môžete nájsť aj nesolené pistácie, ktoré sú vhodné na použitie do sladkých jedál.
Krajina pôvodu: USA
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 2563 kJ / 619 kcal
Tuky 52,0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 10,0 g
Sacharidy 16,0 g
- z toho cukry 3,4 g
Bielkoviny 20,2 g
Soľ 1,2 g
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek