Xylitol Moučka 500 g
Xylitolová múka
Xylitol (E967) je takmer rovnako sladký ako sacharóza a obsahuje len dve tretiny kalórií. Na jazyku vyvoláva príjemný chladivý pocit (preto sa používa v žuvačkách). Táto látka sa prirodzene vyskytuje v ovocí, zelenine, kukuričných strukoch, ovse alebo hubách.
Xylitol má priaznivý účinok na zuby. Tým sa v ústach vytvára chemicky priaznivé prostredie, ktoré je skvelou ochranou pred zubným kazom. Metabolické premeny xylitolu nepotrebujú inzulín (vhodné pre diabetikov). Kedysi bol vyrobený z brezového dreva. V súčasnosti sa získava najmä z rastlinnej hemicelulózy (z kukurice, malín, sliviek).
Používanie xylitolu na potravinárske účely je v Českej republike (EÚ) povolené s výnimkou detskej výživy
Nadmerná konzumácia môže spôsobiť laxatívne účinky. Nie je vhodný pre zvieratá a môže u nich spôsobiť hypoglykémiu.
Balenie: uzatvárateľné hliníkové vrecko
Zloženie: E967 (xylitol), vyrobený z NON GMO kukurice
Skladovanie: skladujte pri izbovej teplote, v čistom a suchom prostredí, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia.
Použitie: Používa sa rovnako ako bežný cukor. Pri nadmernej konzumácii môže mať laxatívny účinok.
Nahraďte cukor xylitolom. Zmenu chuti nepocítite.
Prírodné stolové sladidlo na báze xylitolu.
Zloženie: E967 Xylitol 100% vyrobený z NON GMO kukurice
Na použitie v potravinách. Vhodný na pečenie, varenie a sladenie nápojov.
Sladí podobne ako bežný cukor.
Pocit sladkosti môže byť rôzny a je relatívny.
Používajte len toľko, koľko je potrebné.
Maximálna odporúčaná denná dávka 125 g/deň.
Pri nadmernej konzumácii môže mať laxatívne účinky.
Je alternatívou cukru, fruktózy alebo umelých sladidiel.
Skladujte pri izbovej teplote, v čistom a suchom prostredí, mimo dosahu priameho slnečného svetla.
Krajina pôvodu: Čína
Balené v: Česká republika
Priemerné výživové hodnoty na 100 g | ||
Energia | 240 kcal / 1004 kJ | |
Proteín | 0,00 g | |
Tuky | 0,00 g | |
Sacharidy | 100 g | |
- z toho cukry | 0,00 g | |
- polyoly | 100 g | |
Soľ | 0,00g |
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek