Príloha s osobitou orieškovou chuťou a ľahkou stráviteľnosťou. So zeleninou na tanieri tvorí krásny farebný kontrast.
Tmavý bulgur je predvarená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenica. Zrno sa vyčistí, uvarí, usuší a podrví na menšie kúsky. V slovenskej kuchyni sa bulgur používa do plniek, fašírok, polievok alebo ako príloha.
Zloženie: Pšenica – stredne mletá.
Návod na prípravu: Bulgur dôkladne prepláchnite, zalejte vriacou vodou (pomer 2:1, voda: bulgur), pridajte soľ a kvapku oleja. Povarte 7 min a ďalších 20 min nechajte dôjsť.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 ° C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1512 kJ/ 360 kcal, tuky 1,0 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,0 g), sacharidy 78,1 g (z toho cukry 0,0 g), bielkoviny 12,5 g, soľ 0,0 g.