Xantánová guma 500g
Xantánová guma 500g
Xantánová guma dokáže stabilizovať takmer všetko, čo obsahuje olej. Pod názvom E 415 sa používa ako zahusťovadlo, napr. .: v mliečnych výrobkoch, zmrzline, omáčkach, paradajkovom kečupe, majonéze, horčici a dresingoch.Používa sa aj ako náhradné spojivo v bezlepkových potravinách (nahrádza funkciu lepku). Okrem toho sa xantánová guma používa v mnohých výrobkoch kozmetického priemyslu, ako sú pleťové vody alebo šampóny. Používa sa aj na výrobu mazív. Je rozpustný za tepla aj za studena. Má vysokú stabilitu. Zabraňuje tvorbe ľadových kryštálikov počas zmrazovania a rozmrazovania.
Použitie: zmiešajte ju s múkou a potom postupujte tak, ako ste zvyknutí. Xantánovú gumu možno použiť aj pri príprave iných jedál. Vďaka xantánu vydrží konzervované mäso dlhšie a domáca šunka bude mať správnu konzistenciu. Lepšie skombinujte jednotlivé zložky dresingu. Môžete ho použiť aj namiesto zápražky na zahustenie šťavy alebo omáčky.
Vhodné aj pre Low Carb.
Dávkovanie: Xantánovej gumy stačí 1 - 2 g na 1 kg suchých surovín, ktoré použijete do cesta. Takže vám vydrží naozaj dlho.
Krajina pôvodu: Čína
Balené v: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energia 832 kJ / 203 kcal
Tuky 0,2 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 78,1 g
- z toho cukry < 0,1 g
Vláknina 62,2 g
Bielkoviny 3,3 g
Soľ 372 mg
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Přidat příspěvek