zahusťovanie - kukuričná múka dobre zahustí omáčky a polievky. obaľovanie - kukuričná múka je výborná aj na obaľovanie knedlí, halušiek - múka je vhodná aj na prípravu varených príloh. pečivo - túto múku možno použiť aj na prípravu chleba alebo muffinov, odporúčame kombinovať kukuričnú múku s pšeničnou.
kus - kus je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne. Je to varená krupica v tvare guľôčky, ktorá sa vyrába z pšenice, jačmeňa alebo prosa. Kuskus sa nevarí, ale zalieva sa vriacou vodou alebo vriacim jedlom.
Používa sa najmä na prípravu sladkých nepečených dezertov. Je to vynikajúca prísada na pečenie bezlepkových sušienok, koláčov a nekysnutých buchiet. Alebo sa hodí na zahustenie omáčok slaných alebo sladkých jedál. Ryžová múka zvyšuje objem a väznosť (bezlepkových) zmesí.